Wat te doen in Appelscha en Drenthe Friesland

Ontzettend veel activiteiten voor jong en oud.

N

Mooiste stukje van Nederland

N

Appelscha

N

Drents Friese Wold

N

Geschikt voor iedereen

Veel activiteiten in Appelscha voor kinderen en volwassenen

Lekker er op uit te voet of de fiets

Als sportieve vakantieganger kun je je hart ophalen in Appelscha en omgeving Drenthe. Wat dacht je van het enorme fietsknooppuntennetwerk in het Nationaal Park Drents Friese Wold. Keurig bewegwijzerd. En dan de wandelmogelijkheden? Volop genieten. Wij maken je graag deelgenoot van een aantal mooie plekjes.

Stoer en sportief er op uit ga jij voor het avontuur?

Met bijvoorbeeld de ATB fiets of Appelscha Outdoor

Ben jij een stoere en sportieve ATB-er dan ben je hier helemaal in je element. Er zijn verschillende uitgezette ATB-routes, voor beginners en gevorderden. Maar natuurlijk kun je ook zelf je route uitzetten. Voor buitensportliefhebbers is er Appelscha Outdoor. Appelscha Outdoor verzorgt klimexpedities, kanotochten, mountainbiketochten en avontuurlijke GPSwandelroutes.

Er op uit met kinderen veel plezier voor jong en oud

Op zo’n drie kilometer van de camping vind je het Bosbad: een verwarmd openluchtbad met glijbanen, duikplanken, een waterspeeltuin en een zonneweide. Gegarandeerd urenlang plezier voor jong en oud.

Net buiten Appelscha ligt Attractiepark Duinen Zathe: een attractie- en verkeerspark voor jong en oud waar je zonder meer een hele dag kunt vermaken. En tegen tarieven die ook nog betaalbaar zijn.

In het centrum van Appelscha vind u het hoogste punt van Friesland. Hier heeft u een fantastisch uitzicht vanaf de 33 meter hoge Bosberg toren. Bovenop de hoogte van deze toren komt ook de hoogte van de Bosberg waar deze toren bovenop staat. De hoogtebeleving is dus enorm!
Daarbij komt het bijzondere verhaal dat de toren bovenop de stam van een 400 jaar oude eik staat waarvan de kruin nog uit de Bosberg komt.

Op nog geen 40 kilometer bevindt zich het volledig vernieuwde dierentuin van Emmen. Maak een wereldexpeditie in één dag. In WILDLANDS Adventure Zoo Emmen.

Bezoek mooie en interessante musea en cultuur

Het bezoekerscentrum Drents-Friese Wold

is het startpunt om de natuur van het Nationaal Park te ontdekken. De tentoonstelling in het centrum geeft informatie over de flora en fauna in de omgeving. Vanuit het bezoekerscentrum worden activiteiten georganiseerd als een bospicknick, avontuurlijke ontdekkingstochten en een dierenwandelroute. Ook zijn er voor kinderen leuke activiteiten, zoals het kabouterpad, het dierenvriendjespad, het paddenpad en het seizoenspad. En dan is er ook nog een speelbos.

Het gevangenismuseum

In de voormalige strafkolonie Veenhuizen laat je zien hoe het er vroeger aan toeging in gevangenissen en met heropvoeding.

Bierbrouwerij van Maallust

Ook in Veenhuizen vind je de Bierbrouwerij van Maallust. De bierbrouwerij is vanaf april t/m september geopend voor het publiek van dinsdag t/m zondag tussen 11.00 en 18.00 uur.  Vanaf oktober t/m maart zijn de openingstijden van vrijdag t/m zondag tussen 11.00 en 18.00 uur. Voor groepen zijn we (op alle dagen van de week) op afspraak open.

Pin It on Pinterest