Er op uit in de omgeving Appelscha, Drenthe en Friesland

Veel activiteiten in Appelscha voor kinderen en volwassenen

Lekker er op uit te voet of de fiets

Als sportieve vakantieganger kunt u uw hart ophalen in Appelscha en omgeving. Wat denkt u van het enorme fietsknooppuntennetwerk in het Nationaal Park Drents Friese Wold. Keurig bewegwijzerd. En dan de wandelmogelijkheden? Volop genieten. Wij maken u graag deelgenoot van een aantal mooie plekjes.

Stoer en sportief er op uit met bijvoorbeeld de ATB fiets of Appelscha Outdoor

De stoere en sportieve ATB-er is hier helemaal in zijn element. Er zijn verschillende uitgezette ATB-routes, voor beginners en gevorderden. Maar natuurlijk kunt u ook zelf uw route uitzetten. Voor buitensportliefhebbers is er Appelscha Outdoor. Appelscha-Outdoor verzorgt klimexpedities, kanotochten, mountainbiketochten en avontuurlijke GPSwandelroutes. www.appelscha-outdoor.nl.

Er op uit met kinderen

Op zo’n drie kilometer van de camping vindt u het Bosbad: een verwarmd openluchtbad met glijbanen, duikplanken, een waterspeeltuin en een zonneweide. Gegarandeerd urenlang plezier voor jong en oud.

Net buiten Appelscha ligt Attractiepark Duinen Zathe: een attractiepark voor jong en oud waar u zich zondermeer een hele dag kunt vermaken. En tegen tarieven die nog betaalbaar zijn. . Neem alvast een kijkje op www.duinenzathe.nl.

Op nog geen 40 kilometer bevindt zich het volledig vernieuwde dierentuin van Emmen. Vanaf 25 maart 2016 kan het: een wereldexpeditie maken in één dag. In WILDLANDS Adventure Zoo Emmen. www.wildlands.nl

Het bezoekerscentrum Drents-Friese Wold is het startpunt om de natuur van het Nationaal Park te ontdekken. De tentoonstelling in het centrum geeft informatie over de flora en fauna in de omgeving. Vanuit het bezoekerscentrum worden activiteiten georganiseerd als een bospicknick, avontuurlijke ontdekkingstochten en een dierenwandelroute. Ook zijn er voor kinderen leuke activiteiten, zoals het kabouterpad, het dierenvriendjespad, het paddenpad en het seizoenspad. En dan is er ook nog een speelbos. www.np-drentsfriesewold.nl.

Het gevangenismuseum in de voormalige strafkolonie Veenhuizen laat u zien hoe het er vroeger aan toeging in gevangenissen en met heropvoeding. www.gevangenismuseum.nl.

Tevens vind u in Veenhuizen de Bierbrouwerij van Maallust. De bierbrouwerij is vanaf april t/m september geopend voor het publiek van dinsdag t/m zondag tussen 11.00 en 18.00 uur.  Vanaf oktober t/m maart zijn de openingstijden van vrijdag t/m zondag tussen 11.00 en 18.00 uur. Voor groepen zijn we (op alle dagen van de week) op afspraak open. www.maallust.nl

In ons bospaviljoen serveren wij een aantal smakelijke gerechten. Terwijl wij de maaltijd bereiden zit u u nog even lekker met een glas drinken op het terras.